Functional areas in the EU

| Tema: Relaciones internacionales

L'AMB model de gestió metropolitana segons el World bank i la Comissió Europea

El World bank i la Comissió Europea en el marc del projecte europeu Functional areas in the EU han presentat l'AMB com a model de gestió metropolitana.

Aixì, s'han presentat, dins del projecte, cinc vídeos que mostren les millors pràctiques desenvolupades per l'AMB en l'àmbit de la governança metropolitana, la infraestructura verda, la mobilitat sostenible, els equipaments públics i la gestió de residus.

 

Àrees funcionals, inversions i serveis

Les àrees funcionals a la UE constitueixen una dimensió territorial definida entre l'àmbit local i el regional, i són assimilables a l'àmbit metropolità. Per a la Comissió Europea i el World Bank, les àrees funcionals, constitueixen un àmbit territorial essencial per abordar les problemàtiques principals de la transició verda i digital europea, així com per fer front a moltes de les problemàtiques de caire local com ara la pobresa, l'exclusió social, l'habitatge, el transport o la gestió dels residus.

L'objectiu principal del projecte és millorar la capacitat de les àrees funcionals participants per planificar i finançar inversions i serveis que garanteixin un desenvolupament sostenible i un futur més pròsper.

Enlaces relacionados