Formació en inserció laboral i accessibilitat

| Tema: Polítiques socials, Accessibilitat i discapacitat, Mercat laboral

Inici del curs per a tècnics d'atenció i orientació laboral de persones amb discapacitat

Persona amb cadira de rodes en unes oficines

El 17 de juny es va donar el tret de sortida a una nova edició del curs de formació en atenció i orientació laboral per a la inserció laboral de persones amb discapacitat, adreçat al personal tècnic dels ajuntaments metropolitans.

Aquesta formació especialitzada vol ajudar a comprendre la discapacitat, visibilitzar els beneficis de la diversitat en els equips de treball i donar a conèixer les mesures establertes per fomentar l’ocupació en l'àmbit europeu, estatal i autonòmic. El curs inclou també l’explicació d’estratègies, eines i exemples d’experiències pràctiques per a la inserció laboral de persones amb discapacitat.

 

Formació telemàtica

La formació té una durada de 20 hores i es farà de manera telemàtica. Cada setmana els participants disposaran d’un mòdul i tres activitats que hauran de fer (una de participació al fòrum, una de creació d’un glossari i una d'un qüestionari dels continguts proporcionats).

En aquesta ocasió s’han inscrit 40 tècnics i tècniques municipals de diferents municipis metropolitans: Badalona, Cornellà de Llobregat, Montgat, Pallejà, Ripollet, Rubí, Sant Boi de Llobregat, el Prat de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Castelldefels i Santa Coloma de Cervelló. 

 

Servei d’acompanyament en inserció laboral i accessibilitat

L'acte d'inauguració del curs, en el qual van participar la majoria d’inscrits, va començar amb la benvinguda i presentació per part de la directora de Serveis de Polítiques Socials i d'Igualtat de l'AMB, Carme Esquirol. A continuació, es va contextualitzar el conveni de col·laboració entre l’AMB i COCEMFE Barcelona, vigent des de l’any 2016. Aquest conveni va néixer amb l'objectiu de promoure un nou model social basat en la inclusió i el respecte per la dignitat humana, la igualtat i la llibertat personal. Tanmateix, els assistents van poder conèixer les activitats i tot el que s’ha fet fins a dia d’avui dins d’aquest conveni i el que està planificat durant el 2024.

Enguany, entre d’altres, s'impulsa un servei d’acompanyament per a tècnics municipals sobre inserció laboral i accessibilitat. L’objectiu és que l’Oficina Tècnica d’Accessibilitat de COCEMFE Barcelona ofereixi la seva expertesa davant dels dubtes que puguin sorgir.

Informació sobre el curs i contacte

Enllaços relacionats