L’AMB al congrés SCEWC24
| Tema: Smartcity
Les solucions metropolitanes per millorar els serveis a l'SmartCity Expo World Congress
Aquest dimarts ha obert les portes una nova edició de la fira Smart City Expo World Congress a l’Hospitalet de Llobregat. Com cada any, l’AMB hi està present amb diferents propostes relacionades amb innovació urbana, gestió intel·ligent dels serveis metropolitans o sistemes d’informació geogràfica (SIG) i cartografia.
Enguany, l’estand principal de l’AMB aglutina tots els serveis i projectes smart en un espai de 120 m2 i dividit en diferents àrees i construït amb fusta natural reciclable, que és un dels materials que l’AMB utilitza per construir habitatge públic, com l’edifici PISA de l’IMPSOL o altres equipaments com l’Arxiu Municipal de Ripollet.
Els visitants es trobaran un estand compartimentat en diferents espais: representació d’un carrer amb carril bici, bus i taxi, on també hi trobem un ancoratge de l’AMbici , l’espai àgora, amb una pantalla gran on es faran les xerrades i els debats; un altre sector on es troben les 4 empreses que desenvolupen projectes urbans intel·ligents, una pantalla tàctil interactiva en què els usuaris poden trobar els diferents visors- com el de bicicleta o el de cartografia-, així com una zona de networking amb una pantalla més petita que permet fer petites reunions i presentacions.
L’expositor, situat al Pavelló 2D i número 131, acollirà un seguit de xerrades, ponències i taules rodones relacionades amb els projectes metropolitans:
- Projecte pilot basat en IA per a la T-metropolitana, a càrrec de Ramon Pruneda, director tècnic d’AMB Informació i Serveis.
- Taula de diàleg “Perspectives del nou model de moto elèctrica compartida d’abast metropolità”, amb les 5 empreses que han guanyat les llicències del motosharing: Acciona, Cooltra, Go Sharing, Hori Ride i Yego; i moderat per Marc Iglesias, Cap de Servei de Gestió de Mobilitat Sostenible de l’AMB.
- Gestió eficient a través dels sistemes d’Informació Geogràfica, amb Laura Bertran, gestora de projectes GIS de l’AMB i Juan Carlos González, cap del Servei d’Innovació de l’AMB.
- Cartografia urbanística de l’AMB en IFC per integrar-la en BIM, a càrrec de Montserrat Monteagudo, cap de la Secció de Cartografia de l’AMB.
- Solucions metropolitanes per a la mitigació i adaptació al canvi climàtic des de la mobilitat, el transport públic i la transició energética, amb Marc Iglesias, cap del Servei de Gestió de la Mobilitat Sostenible de l’AMB, Marta Pascual, tècnica de l’Oficina de Transició Energètica de l’AMB i moderat per Ester Pujol, directora de l’Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’AMB.
- Solucions metropolitanes per a la mitigació i adaptació al canvi climàtic des de la gestió de les platges i el projecte BioPlatges Met, moderat per David Piquer, tècnic de platges de l’AMB.
A banda, els ajuntaments de Molins de Rei, el Prat de Llobregat, Tiana i Sant Boi de Llobregat també presentaran el projecte de ciutat intel·ligent, conversió automàtica d’ordenances, l’espai Dioptria- un equipament municipal comunitari- i mentoria digital social.