Col·laboració amb Lió

| Tema: Relacions internacionals

Se signa un conveni de col·laboració entre l'AMB i l'Àrea Metropolitana de Lió

Dijous, 25 d'abril de 2024, s'ha dut a terme, a la seu de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la signatura d'un acord bilateral de col·laboració entre l'AMB i la Métropole de Lyon (Àrea Metropolitana de Lió).

Aquest acord formalitza l'estreta col·laboració que fa anys que mantenen les dues institucions, i pretén fomentar l'intercanvi de bones pràctiques en àmbits clau, com la mobilitat sostenible, la gestió de l'aigua, la governança, l'habitatge social o la regeneració i la innovació urbanes.

Mitjançant aquest conveni, la metròpoli de Lió i l'AMB es comprometen a cooperar en diferents àmbits prioritaris com la governança metropolitana, l'adaptació al canvi climàtic, l'urbanisme i la promoció econòmica. Aquests intercanvis permetran compartir coneixements en polítiques públiques entre càrrecs electes, personal tècnic i agents locals.

El conveni que avui s'ha signat té una durada de quatre anys.

La signatura del conveni ha comptat amb els presidents de les dues àrees metropolitanes: Jaume Collboni, president de l'AMB, i Bruno Bernard, president de l'Àrea Metropolitana de Lió, i amb Elisenda Alamany, vicepresidenta de l'Àrea Internacional i Metròpolis Digital de l'AMB.

Després d'aquesta signatura, la delegació de Lió ha visitat diversos espais i infraestructures metropolitans, com la seu d'AMB Informació i Serveis, l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals del Prat de Llobregat o la planta de triatge de residus de Gavà-Viladecans, entre d'altres.

Enllaços relacionats
On
Marker
Seu de l'AMB Barcelona