Verema al parc

| Tema: Educación ambiental, Parques

Prop de 200 participants al conreu de la vinya al parc de la Fontsanta

decorativa

Durant el mes de setembre s’ha realitzat la verema a les vinyes del parc de la Fontsanta. Es tracta d’un espai amb una extensió d’uns 1.600 metres quadrats on hi ha 700 ceps de les espècies merlot i macabeu plantats l’any 2011 i moscatell plantats al 2020.

La verema s’ha realitzat durant diversos dies a través de l’activitat “El conreu de la vinya al parc de la Fontsanta” del programa Compartim un Futur. En aquesta edició han participat prop de 200 persones procedents de 4 centres educatius de Sant Joan Despí i Barcelona i de l’activitat familiar de la Jugatecambiental. En el transcurs d’aquesta, han realitzat algunes tasques pròpies de la verema amb el mètode tradicional: collir raïm,  trepitjar-lo i premsar-lo de manera manual per extreure’n el most.

Al finalitzar, els participants han tastat el most elaborat i se l’han endut per beure’l a casa o per convertir-lo en vinagre.

Actualment, les vinyes del parc de la Fontsanta són un recurs pedagògic i un espai participatiu tant per a centres educatius com per a les famílies que acudeixen a la Jugatecambiental els caps de setmana. En la totalitat del passat curs 23/24, han estat unes 700 persones procedents de centres escolars, casals i activitats de dinamització familiars les que han participat en aquesta activitat educativa.

Aquests espais participatius dels parcs i les platges faciliten la implicació de la ciutadania en el manteniment del seu entorn més proper i, en el cas de la vinya, també ajuda a conèixer pràctiques agrícoles tradicionals com la verema. 
 

Dónde
Marker
Parc de la Fontsanta Sant Joan Despí