Enfortir el talent professional

| Tema: Formación profesional

L’AMB presenta les novetats de formació professional als ajuntaments

Assistents a la jornada asseguts a la sala de plens de l'AMB

El divendres 28 de juny s’ha celebrat la jornada Talent Professional amb la participació d’una seixantena de càrrecs electes i tècnics dels ajuntaments metropolitans en què s’han presentat les novetats de formació professional, amb col·laboració amb el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, l’Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya i el Servei d’Ocupació de Catalunya.

 

Territori amb més talent i capacitats formatives

La directora de l’Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’AMB, Ester Pujol, ha explicat  
les línies de treball de l’AMB per avançar cap a un territori amb més talent i capacitats formatives. L’AMB posa el focus en la formació professional dual i la qualificació de les persones per les necessitats del país i del teixit productiu, que, segons Pujol, “farà tot el possible per contribuir a nodrir el talent i a enfortir el sistema a l’àrea metropolitana posant a disposició dels ajuntaments suport tècnic i econòmic perquè puguin portar a terme projectes amb aquest objectiu”.

La jornada, organitzada amb la Fundació BCN Formació Professional, ha servit també per donar a conèixer els projectes de l’Observatori de l’FP, d’Innovació i Empresa i d’Internalització de l’FP, que impulsem per conveni a tota l’àrea metropolitana. Per part de la Fundació BCN Formació Professional han assistit i intervingut la directora gerent, Neus Pons; el coordinador de l’Observatori de l’FP, Angel Tarriño; la tècnica d’Innovació i Empresa, Gemma Sepúlveda, i el responsable de l’Àrea Internacional, Jordi Castillo.

La jornada ha comptat amb la participació de la directora general de Formació Professional, Mercè Chacón, que ha centrat la seva intervenció en presentar la nova llei de formació professional.

El president de l’Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya ha donat a conèixer el mapa de centres de formació professional 2035 i la planificació que permetrà impulsar la nova formació professional. I la subdirectora general de l’Agència, Marta Fonseca, ha explicat com funciona el servei d’acreditació de competències professionals.

La subdirectora general de Polítiques Actives d’Ocupació del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, Susana Díaz, ha presentat el model de Protocol d’Orientació Professional - Sistema FPCat.
 

Documentos relacionados
Enlaces relacionados
Dónde
Marker
Seu de l'AMB Barcelona